Datum / Čas
Date(s) - 03.03.2015
17:30 - 20:30

Lokacija
Skupina Primera, d.o.o.

Avtor


Predavanje bo vodil Tomaž Pavlica, diplomiran ekonomist  s končanim MBA in več kot 20 letnimi izkušnjami v vodenju v regiji in Srednji Evropi. Večino časa sem vodil posle, projekte in time, s katerimi smo kreirali spremembe in nove poslovne modele.

7 let sem delal v korporaciji OMV, kot direktor maloprodaje v Sloveniji, direktor marketinga za regijo Adriatic in kot direktor marketinga v OMV GmbH na Dunaju.

Leta 2010 sem ustanovil svoje podjetje in se ukvarjam s svetovanjem in interim managmentom na področjih prodaje, marketinga, razvoja novih poslovnih modelov in projektnega vodenja.

Iz vsebine:

V zadnjih 10ih letih je prišlo do velikih premikov v vlogi in pomenu prodaje in marketinga. Če smo lahko pred 10 leti trdili, da ima pri prodaji marketing manjšo vlogo (marketing 1/3, prodaja 2/3), ima danes marketing prevladujočo vlogo (marketing 3/4, prodaja1/4). Za IT panogo je marketing panoga, ki je v zadnjih 10ih letih doživela največje spremembe.

Tako velik premik sta povzročila predvsem dva pojava:

  • razvoj nevroznanosti, katero marketing vedno bolj aplicira in s tem vpliva na naše želje, obnašanje in odločanje
  • vezano na prvo točko; ker imamo večino potreb zadovoljenih, marketing v nas ustvarja vedno nove želje: stvari več ne potrebujemo ampak si jih želimo…

V predavanju bom s slikami in primeri prikazal, kako danes marketing vpliva na naše odločanje in percepiranje potrošnje. Kakšne prijeme uporablja in kako izkorišča vzorce, ki so za človeštvo značilni že tisočletja, da vedno bolj počnemo to, kar se od nas pričakuje.

Spremembi v marketingu je sledila tudi sprememba v prodaji. Kupci so vedno bolj informirani in se odpravijo v nakup, ko so odločeni. Naloga prodaje je predvsem, da jim z “mehkimi” prijemi omogoči, da pri njih kupi. Jih z agresivno prodajo in podcenjevanjem ne odvrne.

Vsebina bo prilagojena tako, da jo lahko apliciramo na podjetje – brand, produkt ali osebo – samega sebe, kot brand.

Dodaj odgovor