NLP enciklopedija

Robert Dilts je zbral velik del NLP znanja v enciklopediji, ki je brezplačno na voljo na spletu (20 strani na dan).

NLP raziskave

Na spletni strani nemškega NLP društva si lahko ogledate povzetke raziskav s področja NLP.

NLP psihoterapija

NLP je uradno priznana psihoterapija v Evropi (torej tudi v Sloveniji), ki jo lahko klinični psihologi in psihiatri izberejo kot smer psihoterapije, za katero se lahko specializirajo.

Na sedmem Kongresu evropske asociacije za psihoterapijo v Rimu konec junija 1997, je bilo Evropsko združenje NLP psihoterapevtov (okrajšava EANLPt), ki ima status European Wide Organisation (EWO), sprejeto v European Association for Psychotherapy kot ”modality member”.

Profesionalno psihoterapevtsko izobraževanje lahko izvajajo le osebe, ki so pooblaščene s strani European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy in imajo ustrezno psihoterapevtsko izobrazbo.

V Angliji so NLP psihoterapevti združeni v Neurolinguistic Psychotherapy and Counselling Association, ki je delUnited Kingdom Council for Psychotherapy..

Očesni premiki

Na sistemu očesnih premikov je Francine Shapiro, dr., razvila EMDR , ki uporablja povezanost očesnih premikov z načinom razmišljanja, kot osnovo za zdravljanje travm. EMDR, ima številne reference in je dobro raziskana. Priporočena je kot »front line treatment for trauma« v Practice Guidelines s strani American Psychiatric Association, in enako s strani Departments of Defense and Veterans Affairs.

Dr. Shapiro je dobitnica nagrade “Distinguished Scientific Achievement in Psychology Award” s straniCalifornia Psychological Association in international Sigmund Freud Award for Psychotherapy podeljene s strani mesta Dunaj v povezavi z World Council for Psychotherapy.