Slovensko drušvo za nevrolingvistično programiranje (v nadaljevanju SNLP) je organizacija, v katero se prostovoljno združujejo izvajalci certificiranih NLP izobraževanj (posamezniki, organizacije in podjetja) in vsi ostali zainteresirani, ki jih zanima področje nevrolingvističnega programiranja.

SNLP aktivno sodeluje z ostalimi Evropskimi društvi (Nemško NLP društvo, Avstrijsko NLP društvo, idr) in usklajuje standarde na področju NLP usposabljanj.

Standardi slonijo predvsem na nemških smernicah glede trajanja izobraževanja v urah in dnevih ter obveznih vsebinah, ki naj bi jih udeleženci certificiranih programov osvojili.

Slovensko društvo za nevrolingvistično programiranje spremlja NLP programe, ki so na razpolago v Sloveniji in kontrolira kakovost le-teh programov na osnovi standardov, ki veljajo v večjem delu Evrope.

Na podstrani društva NLP izobraževanja lahko spremljate katera podjetja in organizacije izvajajo programe, ki s svojo kakovostjo ustrezajo Slovenskim standardom usposabljanja na področju nevrolingvističnega programiranja.

PODATKI O DRUŠTVU:

Slovensko društvo za nevrolingvistično programiranje, Hacquetova ulica 4, 1000 Ljubljana,

Davčna številka: 66638119

Matična številka: 1202677000,

kontakt: info@snlp.si

SESTAVA ORGANOV DRUŠTVA

PREDSEDNIK

Janko Lah, profesor filozofije in sociologije ter NLP trener (INLPTA) od 2002 dalje. V svet NLP-ja je vstopil 1995 ter NLP tehnike in veščine stalno nadgrajuje in dopolnjuje z motiviranjem posameznikov, moderiranjem skupinskih procesov, podjetniškim svetovanjem, modeli poslovne odličnosti, modeliranji poslovnih procesov, kreiranji družinskih dinamik in postavitvami družin ter soupravljanji profitnih in neprofitnih organizacij. Kot solastnik in direktor podjetja AGORA d.o.o., uporablja NLP orodja za več samoiniciativnosti in podjetnosti, digitalne pismenosti, stalnega učenja in prevzemanja odgovornosti vsakega posameznika ter vključujočega sodelovalnega sporazumevanja  v učinkovitih timih in v podpori vodenja odličnih organizacij. Osebni in skupinsko-skupnostni razvoj mu je stalni izziv. Je dolgoletni član Združenja Manager, Društva moderatorjev Slovenije, Jadralnega kluba Odisej in ima odličen pregled nad hitrorastočimi slovenskimi podjetji, saj več let kot član metodološke komisije sodeluje v pripravah in izboru za Zlato Gazelo Slovenije.

Kontakt:  janko.lah@agora.si in 041 270 472

TAJNIK 

Vladimir Pegan, univ. dipl. sociolog je magistriral iz kadrovskega managementa. Je NLP trener in NLP coach. Izvaja supervizijo na področju socialnega varstva. Pri tem ima NLP velik pomen, ker združuje znanja in izkušnje s socialnega področja, področja supervizije in nevrolingvističnega programiranja. Znanja NLP uporablja v službenem, področju dela z invalidi in osebnem življenju. 

ČLANI UPRAVNEGA ODBORA

PETRA PODLIPNIK PELCAR, MBA, NLP Mojster. Rdeča nit njene poslovne poti je delo z ljudmi, ima dolgoletne izkušnje v prodaji, vodenju prodajnih ekip in marketingu. Zanima jo delo z ljudmi, dodatno se izobražuje na področju Coachinga. Uživa v spoznavanju novih dežel in običajev, je žena in mati dveh najstniških sinov, s katerimi uživa v gorskem kolesarjenju in smučanju.

Tanja Pia Metelko, direktorica Inštituta za mediacijo Concordia, mediatorka in trenerka, odgovorna za usposabljanja in voditeljica treninga. Izobraževala na daljših usposabljanjih pri naslednjih vrhunskih tujih strokovnjakih na področju mediacije, pogajanj in psihoterapevtskih usmeritev. Ima več kot 15 let izkušenj na področju svetovalnega dela z otroki in mladostniki ter šolsko mladino. Predava na različnih kongresih, simpozijih in okroglih mizah. Je avtorica mnogih strokovnih člankov s področja mediacije.

Helena Zajec, univ. dipl. ekon., je NLP trenerka (INLPTA). V svoji raznoliki karieri je pridobila praktične izkušnje s področja poslovodenja, vodenja prodaje in marketinga v zasebnih in državnih podjetjih, ki jih nadgrajene NLP znanji in orodji deli s slušatelji NLP treningov in specializiranih poslovnih izobraževanje.  Je soustanoviteljica podjetja Fokus NLP, v okviru katerega skupaj s so-trenerko izvaja INLPTA NLP programe.

Helena se v zadnjih letih poudarjeno posveča raziskovanju človeške narave in uma ter vpliva le-teh na področje motivacije, upravljanja s stresom, psihodinamiko skupin in osebnostno rast ter kako se vse to na pozitiven ali negativen način manifestira v različnih organizacijskih okoljih, kar uspešno uporablja pri izobraževalnih programih za podjetja. Kot del osebnega poslanstva pripravlja raznolike izobraževalne programe na področju odnosov in komunikacije, udeležence pa pri tem podpre z naprednimi NLP tehnikami in strategijami osebne rasti, ki lahko prav v vsakem izmed okrepijo tisto, kar je v njem najboljšega in mu omogočijo bogato in zadovoljno življenje brez spon preteklost.

Je mamica dveh čudovitih deklic in živi v Ljubljani.

Več o Heleni  http://www.fokusnlp.si/helena-zajec.html

Gaber Marolt, trener nevrolingvističnega programiranja z mednarodnim certifikatom INLPTA , mentor, coach in poslovni svetovalec. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z Executive MBA poslovne šole Cotrugli. NLP izobraževanja izvaja v okviru NLP Centra iz Maribora.

Ima več kot dvajset let izkušenj z vodenjem kreativnih timov in je za svoje delo na področju avdio-vizualnih umetnosti s kolegi prejel Viktorja, Bronasti grb mestne Mestne občine Celje in več drugih nagrad.

Je izrazito interdisciplinaren in ima bogate osebne in poslovne izkušnje z različnih področij: vodenja podjetij, finančnega in davčnega področja, področja osebnih financ, računovodstva, področja prodaje, IT, nabave, optimizacije delovnih procesov in regulative. Kot vodja različnih oddelkov in podjetij ima bogate izkušnje tudi na HR področju, sestavljanja timov in internega komuniciranja.

ČLANI NADZORNEGA ODBORA

Gregor Guštin, univ. dipl. ing. računalništva in informatike, NLP coach praktik, moderator Sistemskih organizacijskih postavitev certificiran pri Inštitutu Berta Hellingerja na Nizozemskem in moderator metode Postavitev družine. Tudi samostojni podjetnik, ki sodeluje s podjetji (tako tehnični sektor, kot tudi finančni in javni) v Sloveniji in Italiji. Njegova strast je odkrivanje in konkretna uporaba novega znanja glede delovanja človeškega uma, zavesti, podzavesti in telesa.

Marija Jerina, profesorica socialne pedagogike, trener NLP (INLPTA), verjame v moč delovanja tehnik in aksiomov NLP, verjame v moč pozitivnega mišljenja, v moč delovanja bioenergije.. Je srčna, razdaja strokovna spoznanja, zna najti v vsakem človeku nekaj dobrega, zna vzpodbujati v njih profesionalno odličnost. Med ravnateljevanjem in več kot 15 letnim vodenjem seminarjev za pomočnice vzgojiteljic, vzgojiteljice in učiteljice po celi Sloveniji in v zamejstvu ( Samopodoba pomočnice vzgojiteljice, Delo dveh vzgojnih delavk v paru, Komunikacija z otroki, Kako postanem boljša sogovornica staršem, Nemiri otrok, Agresiven otrok, Načrtovanje vzgojnega dela) je v izobraževanja vpletala znanja, aksiome in tehnike NLP. Osebno je velika ljubiteljica otrok, glasbe, knjig, morja, gora, gozdov in ima še veliko načrtov za učenje in vnašanje tehnik NLP v življenje.

Nada Mulej, prof. slov. j. in prim. knjiž., NLP trenerka in NLP Master coach (INLPTA), limbični coach, EFT praktik in trenerka kreativnega pisanja. Avtorica in prevajalka priročnikov o učenju in osebnostni rasti ter direktorica podjetja Sledi. Nada ima za seboj 21 let dela z NLP-jem, več kot 1000 delavnic s poslovneži in učitelji, izobraževanja za vse stopnje NLP-ja, coachinga in komuniciranja. Je dobitnica nagrade za posebne dosežke v izobraževanju  leta 2006 in avtorica knjige Rdeča nit – Sam svoj coach v času sprememb.

ČLANICE ČASTNEGA RAZSODIŠČA

Mirjam Dominko, prof., NLP Trainer (INLPTA), NLP Master – Coach (INLPTA), Tomatis ® Practitioner, je profesor francoskega in italijanskega jezika in ima mednarodno priznani INLPTA licenci Trenerja nevrolingvističnega programiranja (NLP) in Mojstra Coacha. Od leta 1992 vodi podjetje Candor-Dominko, ki je svetovalno podjetje za vodenje in komunikacijo ter jezikovna šola. Opravila je 4 MAT trening. Pridobila je certifikat Tomatis ® Practitioner. Vodi seminarje in delavnice za podjetja, pedagoge in svetovalce.

Ukvarja se s skupinami in posamezniki, predvsem na področju veščin učinkovite komunikacije, skupinske dinamike, vodenja in osebnostnega razvoja, ter s svetovanjem organizacijam pri uvajanju sprememb in učenju ter načrtovanju. Naslovi nekaterih njenih izobraževalnih projektov so: Od vizije do akcije, Jasni cilji – predpogoj za uspeh, Strateška komunikacija namesto naključne, Moč jezika v komunikaciji, Veščine vodenja v poslovnem okolju, Učinkovito upravljanje s časom, Učinkovito vodenje sestankov, Oblikujmo dober team, Kako motivirati sebe in druge, Modeliranje kot prenos znanja, Train-the-Trainer, Poučevanje odraslih, Obvladovanje konfliktnih situacij, Skrbništvo poslovnih partnerjev, Moderatorske veščine za vsakogar, Kako pripravimo dobro predstavitev in druge.

Tončka Godina, pot jo je vodila od čistega jezikoslovja pri študiju na Filozofski fakulteti, inštruktorstva za govor na Radiu Slovenija, novinarstva na področju izobraževanja, trenerja NLP in NLP coacha do samostojnega raziskovanja govora in komunikacije.

Nataša Kogoj, uspešno združuje svoje dolgoletne izkušnje in znanja s področja NLP-ja, družinske terapije, tehnik za harmonizacijo telesa in duha, tradicionalne kitajske medicine, shiatsu in ne nazadnje DreamBuildinga; vpleta jih tako v svoje delo, kot tudi osebno življenje. Človeka vidi in doživlja celostno – kot fizično, mentalno, čustveno in duhovno bitje. Nataša je večna raziskovalka – raziskovalka življenja, ki ljudi navdihuje, jim pomaga in jih podpira na njihovi poti k sreči.

ČLANI STROKOVNEGA SVETA

Beno Arnejčič, doktor psihologije Svetovanje po metodi nevroligvistike NLP, hipnoterapije in generativnega transa po metodi Miltona Ericksona in Stephena Gilligana. Beno je notranji sopotnik in svetovalec na vaši poti notranjih sprememb. Učinkovito pomaga deblokirati, usmeriti in preoblikovati čustvena stanja, omejujoča prepričanja in ostale psihične težave. Ima izkušnje pri delu z obolelimi osebami za rakom zlasti v sodelovanju v centru CanSAVE. Pri tem je uspešen z naprednimi tehnikami dihanja in delu s čustvenimi stanji.

Miha Bavec, poslovni trener in coach v podjetju Transformacija d.o.o., pri svojem delu izhaja iz modalitet NLP (NLP trener, NLP Master Coach) in TA (Transakcijska analiza). Poleg tega je tudi podjetnik in kreativec. Miha že vrsto let kontinuirano organizira in izvaja licenčne NLP izobraževalne programe, od NLP Diplome do programa NLP Master Coach.

Staša Krstić Florjanič, ima dolgoletne izkušnje dela z mladostniki, ki jih poučuje ekonomske predmete in angleščino na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli. Za dijake organizira tudi delavnice NLP, da bi z njimi delila močno sporočilo o človekovih zmožnostih in možnostih v svetu, v katerem se ljudje prepogosto počutimo nemočni. Predaja jim znanja, kako upravljati s svojimi stanji, biti uspešen pri doseganju svojih ciljev, razvijati veščine učinkovite komunikacije in graditi dobre medsebojne odnose.

Jelica Pegan Štemberger, profesorica italijanskega in slovenskega jezika. Jelica je lastnica, direktorica in prokuristka podjetnega Glotta Nova, ki med drugim z nevrolingvističnim programiranjem (NLP) skrbi za kar najvišjo raven zadovoljstva in dobrega počutja v družbi. Je ravnateljica na Višji strokovni šoli za kozmetiko in velnes Ljubljana.

Dragana Prijanovič, moderatorka skupinskih procesov, NLP Coach, NLP Trener, ADEC® (Adult Educator in Company) Master Trainer in facilitatorka orodja SDI® (Strength Deployment Inventory). Več kot 10 let je bila odgovorna za razvoj kadrov v podjetju, kar jo je potegnilo na samostojno pot na področju moderiranja, izobraževanja, coachinga in HRM projektov. Poleg moderiranja različnih skupinskih procesov kot coach in trener doprinaša organizacijam in  posameznikom pri osebni in poslovni rasti in vodi različne HRM projekte ali v njih sodeluje. Več kot 25-letne izkušnje sodelovanja v različnih skupinskih procesih v podjetju so ji dobra popotnica izkušenj na področju projektnega dela, vodenja, organizacije, razumevanja procesov in skupinske dinamike v organizacijah.

Mojca Zagorc, po izobrazbi magistra ekonomskih znanosti, zaposlena v mednarodni finančni korporaciji, je NLP Praktik in Mojster (INLAPTA) ter Jungian Coach (akreditirani vodstveni program Jungian Coaching, potrjen pri mednarodni ICF). Svoje izobraževanje nadaljuje kot specialistka uporabe ekspresivnih tehnik Expressive Arts Therapist/Coach (CEAT). Za svoj strokovni in osebni razvoj skrbi z rednimi izobraževanji tako doma kot v tujini.

Iskreno verjame, da so v vsakem človeku prisotni potencial, talenti in odličnost, njena strast pa je omogočiti posameznikom to poiskati, razviti in živeti. Zagovarja pristope, ki gredo globlje in omogočajo, da se posameznik zna ustaviti v danem trenutku, ozavesti svoje omejujoče vzorce in prepričanja, ter zaživi vlogo vodje v svojem življenju.