Datum / Čas
Date(s) - 05.05.2015
17:30 - 20:30

Lokacija
Glotta Nova

Avtor


Predavanje bo vodila dr. Nina Vanita Hočevar, doktorica ekonomskih znanosti, raziskovalka, Humaniversity AUM Meditation Leader Trainer, NLP coach, ki je leta 2013 uspešno zaključila enoletni intenzivni Rezidenčni Program na Humaniversity na Nizozemskem. Od takrat spet pogosteje izvaja delavnice v Sloveniji ter sodeluje v izobraževalnih projektih v tujini in po Sloveniji.

Je direktorica zavoda PANTEA, katerega osnovni namen je podpora posameznikom in organizacijam pri realizaciji njihove osebne poti in vizije. Pod njenim mentorstvom je nastal Center osebne moči in srečnih ljudi, ki deluje v Postojni. Redno izvaja programe usposabljanja in izobraževanja, na področju osebne moči, komunikacije, neverbalnega izražanja, čustvene inteligence, obvladovanja sebe in svojih čustev, izvaja delavnice Fitness za Čustva, Spoznaj sebe in druge, vikend delavnice o preprečevanju stresa in izgorelosti na delovnem mestu, oblikovanje osebne vizije posameznikov, timskega dela ipd. Izvaja aktivne jutranje meditacije. Ciljna skupina so individualne stranke ali skupine, ki se pri svojem delu delajo z ljudmi ter vodstveni kader. Izvaja delavnice, kjer s kombinacijo vrhunskih znanj in praktičnega pristopa, dosega trajne rezultate.

Sodelovala je pri vrsti mednarodnih projektov: Izobraževalec odraslih v podjetju, Postavitev Centra osebne moči in srečnih ljudi, Integrirano marketinško komuniciranje, Osebna odličnost v Zdravstvu, Mavrična hiša. Je avtorica več člankov v znanstvenih revijah. Izdala je knjigo: Preprosto mogoče: dnevnik majhnih čarovnij življenja ter v soavtorstvu knjigo: Osebna odličnost.

Iz vsebine:

Čustveno si fit, ko lahko vsak občutek razviješ v 1 minuti in se po tem vrneš nazaj v svoj center. Mnogokrat pa svojih občutkov sploh ne prepoznamo.

”Punčke se ne jezijo, fantje se ne jokajo.” Jaz sem to dobesedno vzela. Namesto, da bi se zjezila sem šla nekaj pojest. Po nekaj časa, jeze sploh nisem več občutila in niti je nisem prepoznala. To je kot, da bi vozila avto brez enega kolesa. Manjka eno pomembno življenjsko orodje, ki ti pokaže, kje ne ravnaš v skladu sam s sabo in da nekaj delaš kontra sebi. Pomembni so vsi občutki, vsak ima svojo funkcijo, vsak nekaj kaže. V izražanju enih smo bolj doma, kot v izražanju drugih.

Humaniversity AUM meditacija, pomeni Awareness – Understanding – Meditation je način, kako prepoznati svoje občutke. Dobesedno izražaš občutke, jezo, veselje, žalost, ljubezen, hvaležnost in se skozi to spet naučiš čutiti. Z AUM meditacijo sem se naučila čutiti svojo jezo oz. naučila sem se jo prepoznavati.

Od tukaj naprej dostikrat potem izvedem samo coaching. Ugotavljam, kaj je zadaj, kaj mi manjka, oz. kaj potrebujem in kako želim reagirati.

Na torkovi delavnici boste imeli priložnost praktično izkusiti Humaniversity AUM meditacijo kot orodje dela z klienti. Več o meditaciji si lahko preberete tukaj.